Windows 7 herstellen (recovery)

Door het systeem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen wordt Windows opnieuw geïnstalleerd en eventuele software problemen opgelost.

Een fabrieksherstel in Windows 7 kun je op twee manieren uitvoeren:

Je gebruikt de door jou eerder zelf gemaakte systeemherstel DVD
De instructie hiervoor vind je op de Microsoft website

Je start de systeemherstelfunctie die je bij het opstarten van je systeem activeert
Het starten van de systeemherstelfunctie is afhankelijk van het merk van je systeem.

Selecteer uw fabrikant:

MerkFunctietoets
Acer ALT+F10
Asus F9
Compaq F11
HP F11
Lenovo Aparte knop
Medion F11
MSI F4
Packard Bell ALT+F10
Paradigit F8
Samsung F4
Sony F10
Toshiba F12
  • Start je systeem op en druk direct bij het opstarten meerdere malen op de toets van je fabrikant.
  • Je komt nu in een scherm terecht waar je kunt kiezen om een systeemherstel uit te voeren. Als het Windows logo verschijnt ben je te laat met het indrukken van de toets en dien je het nogmaals te proberen.
  • Kies voor fabrieksherstel en doorloop de stappen.

De herinstallatie is gestart, dit proces duurt 1 tot 4 uur. Zorg ervoor dat je het systeem niet uitschakelt tijdens het proces.