Windows 8 herstellen (recovery)

Door het systeem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen wordt Windows opnieuw geïnstalleerd en eventuele software problemen opgelost.

Een fabrieksherstel in Windows 8 kun je op drie manieren uitvoeren:

1. Via het systeemherstel programma
Volg hiervoor de stappen die beschreven staan op de Microsoft website.

2. Via het Startup optie menu

• Ga naar de Aan/Uit-knop via Instellingen in het Charms menu aan de rechtkant van uw scherm
  • Houd de Shift-toets op je toetsenbord ingedrukt
  • Terwijl je dit doet, kies je voor de optie Reset of Opnieuw opstarten
  • Houd de Shift-toets ingedrukt
  • Je komt nu in het Startup optie menu
  • Klik Probleem oplossen of Troubleshoot
  • Klik PC opnieuw instellen of Reset your PC
  • Klik Volgende of Next
  • Klik Alleen het station waarop Windows is geïnstalleerd of Only the drive where Windows is installed
  • Klik Het station volledig opschonen of Fully clean the drive
  • Klik op Herstellen of Reset
  • Het fabrieksherstel wordt gestart, dit kan 30 minuten tot 4 uur in beslag nemen. Zorg ervoor dat je de computer niet uitschakelt tijdens dit proces

3. Wanneer je niet meer in Windows kunt komen

• Start de computer op
  • Druk 5 seconden op de Aan-/Uitknop zodra het Windows opstart logo tevoorschijn komt
  • De computer sluit zich nu af
  • Herhaal dit nog tweemaal
  • Je komt nu in het Startup optie menu
  • Klik Probleem oplossen of Troubleshoot
  • Klik PC opnieuw instellen of Reset your PC
  • Klik Volgende of Next
  • Klik Alleen het station waarop Windows is geïnstalleerd of Only the drive where Windows is installed
  • Klik Het station volledig opschonen of ‘Fully clean the drive
  • Klik Herstellen of Reset

Het fabrieksherstel wordt gestart, dit kan 30 minuten tot 4 uur in beslag nemen. Zorg ervoor dat de computer niet uitschakeld wordt tijdens dit proces.

Tip! maak vooraf een installatiemedium van je besturingssysteem.