Je Android tablet verbinden met je NAS

NAS is een afkorting voor Network Attached Storage. Een NAS server kun je beschouwen als een harde schijf die je met een netwerk verbindt. Met andere apparaten, zoals een tablet, kun je vervolgens de bestanden benaderen op de NAS server.

Wanneer je bijvoorbeeld films op je NAS server hebt opgeslagen, dan kun je deze op je tablet bekijken. Een NAS is handig, omdat je hier bestanden centraal kunt bewaren en daarnaast bespaar je met een NAS opslagruimte op andere apparaten. Je kunt een NAS als het ware beschouwen als een persoonlijke cloud server.