De ventilator maakt een vreemd geluid

Maakt de notebook een vreemd geluid? Maakt de ventilator een zoemend geluid? Als je laptop veel lawaai maakt wordt dit vaak veroorzaakt door een koeling die probeert de hard werkende processor af te koelen. Als je de cpu ontlast door lopende processen te sluiten hoeft de koeling minder hard te werken.

In de loop van de jaren kan er behoorlijk wat stof ophopen in je laptop. Je kunt proberen voorzichtig de ventilatoren proberen schoon te blazen.

Mocht dit alles geen oplossing zijn dan kan je de notebook aanmelden voor reparatie.