SSD plaatsen

Met afstand de beste manier om de snelheid van je computer te verhogen, is door het plaatsen van een SSD of Solid State Drive. Een SSD is veel sneller dan een traditionele harde schijf. Dit komt allereerst doordat een SSD niet met een ‘arm’ op zoek moet naar het juiste gedeelte van de harde schijf. Daarnaast is het onderdeel van een SSD waarop de data opgeslagen wordt een stuk sneller dan dat van een harde schijf. De mini processor, die in de SSD zit (de zogeheten controller), werkt verder ook duidelijk sneller dan die in een harde schijf. Al met al levert dit een duidelijk merkbare snelheidsboost op bij het opstarten van een systeem, maar ook bij het opstarten van programma's, ongeacht de snelheid van de overige hardware in uw computer. Als je één upgrade moet kiezen om uit te voeren, dan zouden wij deze aanraden.

Lees verder..

Tip! maak vooraf een installatiemedium van je besturingssysteem.

Paradigit vervangt voor jou de schijf, kijk voor de prijzen op de servicemenukaart.